Hej och välkommen!

Här berättar vi hur ditt företag kan hitta personal via Sweboats mångfaldsprojekt.

Projektets syfte är att hitta potentiell personal till varv och serviceverkstäder, bland nyanlända och ensamkommande i Sverige.
Vi har ett nära samarbete med kommuner och arbetsförmedling, men istället för att dessa skickar ut kandidater till er arbetsgivare, så blir projektet ett mellansteg som kvalitetsgranskar urvalet innan de kommer ut för besök och intervju hos er arbetsgivare.

Så här går det till:

  1. Vi mailar ut till SweBoats medlemmar för att verifiera behovet av personal – vi kommer ut och besöker er och pratar om projektet vid behov och önskemål.
  2. När vi vet vilka varv som är intresserade och när i tid, så kontaktar vi kommun och arbetsförmedling och ber dessa arrangera en jobbträff.
  3. Jag och mina kollegor i projektet håller ett informationsmöte för en, av arbetsförmedlingen, utvald grupp människor där vi berättar om hur det är att jobba i båtbranchen, arbetsuppgifter, material, arbetstider, egenskaper och färdigheter etc.). Vi kallar tjänsten båtservicemedarbetare.
  4. De som sedan är intresserade blir intervjuade. Här hittar vi de personer som har förutsättningar för att arbeta i branschen.
  5. Sedan görs ett urval av lämpliga kandidater och matchning till möjliga varv.
  6. Därefter kontaktar vi de varv som anmält sitt intresse, och kommer sedan ut på ett “studiebesök” med en lämplig kandidat.
  7. Finns det sedan ett ömsesidigt tycke för samarbete, så hjälper vi till att ordna med en praktikplats (4-6 veckor)  på varvet/serviceverkstaden.
  8. Efter 1-2 månader görs en utvärdering och finns fortsatt intresse så hjälper vi till med att ordna en subventionerad anställning – sk nystartsjobb.

Praktiken kostar inte arbetsgivaren några pengar förutom arbetskläder och den arbetstid som du som arbetsgivare behöver lägga ner på handledning.
En eventuell fortsättning med sk Nystartsjobb betyder i princip att staten betalar tillbaka arbetsgivaravgiften och en del till, beroende på den anställdes status.
Vi kommer göra en drive på Västkusten nu i hösten 2020, samt en ytterligare drive under vinter januari – mars 2021. 

Om du som medlem i SweBoat tycker att detta verkar intressant så får du gärna höra av dig till oss via mail eller telefon.

Vi kommer även själva att återkoppla via telefon nu under hösten.

Per Lejoneke – 070-2881208 – pl@sweboat.se
Mia Enander Lanner – 070-329 49 26 – mel@sweboat.se
Stefan Berne – 076-135 90 90 – sb@sweboat.se